Ica Maxi vid Glasberga Första spaden grävd för ny handelsplats

Artikel Södertälje Länstidning LT 14 dec 2016
I går togs första spadtaget för ett nytt köpcentrum invid E4/E20. Nästa vår lär bandet klippas för Glasberga handelsplats, där Ica och Biltema nu etablerar sig.

Tomtförsäljningen gick snabbt. Detaljplanearbetet likaså. Nu återstår själva byggandet på tomten längs med motorvägspåfarten vi Moraberg, på Glasbergasidan.
– Jag hoppas kunna stå här och klippa band nästa vår, sa Micke Johansson, vd för Ica fastigheter.

Ica ska bygga en Maxi-butik på cirka 6 000 kvadrat på sin del av tomten, en något mindre butik än den som redan finns vid Vasa handelsplats. Man räknar med att cirka 100 personer kommer att få arbete i den nya butiken.
– Kul att vara här i Södertälje, ännu en gång, och vara med om en etablering, sa Biltemas vd Anneli Borg Lundgren, och hänvisade till att Biltema och har en butik i Södertälje, även den i Vasa.

Biltema ska bygga en affärs- och lagerlokal på cirka 7000 kvadrat på sin del av tomten och räknar med att det skapar ett 40-tal arbetstillfällen i butiken.

Tomten är kuperad, och en hel del berg måste schaktas bort för att få plats med två stora butiker och en rejäl parkeringsplats. Och för att parkeringen ska fungera ska en större rondell anläggas vid infarten från Morabergsvägen (den som går under motorvägen).

Läs artikeln i LT